Zdrowo nie zawsze musi oznaczać świeżo.

Mrożone owoce często są bardziej wartościowe od świeżych.


Jeżeli owoce zostaną umieszczone jak najszybciej, po zerwaniu w zamrażalnikach, zachowują wszelkie cenne składniki. Właściwe zamrażanie nieznacznie wpływa na wartość odżywczą i zawartość witamin w porównaniu do świeżych owoców. Podczas ich późniejszego przetwarzana np. gotowania utrata witamin jest mniejsza niż w przypadku gotowania świeżych owoców. Rozmrożonej żywności nie powinno się ponownie zamrażać– sprzyja to szybkiemu rozwojowi drobnoustrojów. Mrożonki swoje zalety ujawniają  szczególnie zimą i wiosną, dostarczają wielu potrzebnych składników. Części z nich nie znajdziemy w suplementach dostępnych pod postacią preparatów witaminowo-mineralnych.

Jaka jest Twoja reakcja?

Angry Angry
0
Angry
OMG OMG
0
OMG
Cry Cry
0
Cry
HaHa HaHa
0
HaHa
Like Like
0
Like
Love Love
0
Love
WTF WTF
0
WTF

Zdrowo nie zawsze musi oznaczać świeżo.

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format